Dip jogurtowo – czosnkowy

Ten dip jest najlepszy do kebaba, falafela, koft, cevapcici. Może być łagodny i koić pikantne smaki potraw – jeśli dodamy tylko jeden ząbek czosnku. Może być intensywny jeśli ząbków czosnku dodamy kilka.

SKŁADNIKI

  • 300 gram gęstego jogurtu naturalnego – typu greckiego
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z 1/5 cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
  • posiekana natka świeżej pietruszki

Mieszamy składniki, przekładamy do miseczki i przystrajamy świeżą natką pietruszki i cząstką cytryny.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s