Smażone paluszki krabowe z sosem sojowym

Ta wyjątkowo prosta przekąska z kontrowersyjnych paluszków krabowych jest naprawdę smaczna. Zadziwi smakiem Waszych znajomych. Patent na tę przekąskę mam od siostry, która prowadzi bloga JEMTO.

SKŁADNIKI

  • opakowanie paluszków krabowych
  • sos sojowy
  • olej

WYKONANIE

Na patelni, a najlepiej w woku, mocno rozgrzewamy olej. Wrzucamy paluszki krabowe. Smażymy. Gdy będą ładnie rumiane z każdej strony, polewamy je sosem sojowym i mieszamy. Sosu sojowego używamy tyle by wszystkie paluszki były ciemne i pokryte sosem. Smażymy jeszcze przez chwilę na dużym ogniu. Przekładamy do miseczki i podajemy. Najlepsze są na ciepło, ale na zimno też smakują dobrze.

smażone paluszki krabowe

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Smażone paluszki krabowe z sosem sojowym

  1. Pingback: Nie tylko Sylwester – przekąski Ostrego Kęsa | OstryKęs

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s