Sushi sashimi

20131116_165207

Zawsze gdy robimy sushi – przygotowujemy mnóstwo maków i do tego choć trochę sashimi. Bo kawałki surowej ryby mają swoich gorących zwolenników. Sashimi to cienko pokrojona surowe ryby lub owoce morza. Ryba maślana, łosoś, tuńczyk, węgorz, krewetka… My najczęściej serwujemy surowego łososia i podajemy go z wasabi, marynowanym imbirem i sosem sojowym.

SKŁADNIKI

  • filet surowego łososia bez skóry
  • wasabi
  • marynowany imbir
  • sos sojowy

WYKONANIE

Łososia kroimy w cienkie kawałki. Układamy je równo – jeden na drugim. Podajemy z wasabi, marynowanym imbirem i sosem sojowym.

20131116_171201

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Sushi sashimi

  1. Pingback: Nie tylko Sylwester – przekąski Ostrego Kęsa | OstryKęs

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s