Grillowany wrap z pieczonym kurczakiem i warzywami

IMG_4385

Co jakiś czas postanawiam zmniejszyć kaloryczność przygotowywanego jedzenia. Na szczęście nie brakuje mi pomysłów na lekkie lunche do pracy. Tym razem zawinęłam do wrapa, nie pierś z kurczaka, a pokrojone w plastry pieczone udziki.

SKŁADNIKI

(na 4 porcje)

  • 4 udziki z kurczaka
  • 4 placki pszennej tortilli
  • Sól
  • pieprz
  • Majeranek
  • 4 ząbki czosnku
  • Olej rzepakowy
  • 2 pomidory
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • Marynowane papryczki jalapeno w kawałkach
  • Jogurt naturalny

WYKONANIE

Kawałki kurczaka czyścimy  – obcinamy skórę i tłuszcz. Myjemy i suszymy. Posypujemy solą i pieprzem. Nacieramy je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, olejem. Marynujemy najlepiej przez kilka godzin.

Piekarnik rozgrzewamy do 190°C (góra dół). Pieczemy kurczaki, aż będą lekko rumiane. Przestudzone mięso dzielimy na kawałki.

IMG_4365

Na plackach tortilli układamy warzywa i kawałki mięsa. Polewamy składniki jogurtem naturalnym.

IMG_4368 IMG_4369 IMG_4373

Zawijamy tortillę i grillujemy na patelni grillowej posmarowanej  (przy pomocy ręcznika papierowego) cieniutką warstwą oleju rzepakowego.

IMG_4376 IMG_4380

Smacznego i miłej pracy!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s