Quesadilla

IMG_4550 (2)Błyskawiczna przekąska na mały głód. Z charakterem.

SKŁADNIKI

  • 2 placki pszennych tortilli
  •  100 gram sera cheddar
  • 20 plasterków chorizo
  • ok. 10 kawałków marynowanego jalapeno w plasterkach

WYKONANIE

Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Jalapeno kroimy w mniejsze kawałki.

Na połówce placka pszennej tortilli rozkładamy cheddar. Na serze układamy plastry chorizo i rozsypujemy kawałki jalapeno. Ponownie posypujemy całość startym serem. Składamy placek na pół i dokładnie dociskamy.

Patelnię grillowaną smarujemy cienką warstwą oliwy. Smażymy placek z obu stron aż do pojawienia się rumianych pasków.

Każdą z dwóch tortilli kroimy na cztery części.

20140131_114152_LLS (2) 20140131_114329_LLS (2) 20140131_114422_LLS (2) 20140131_114619_LLS (2) 20140131_114753_LLS (2) IMG_4550 (2)

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Quesadilla

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s