Grzanki z tuńczykiem i awokado

DSC_0135 (2)

Awokado jest pyszne i zdrowe. Dojrzałe rozpływa się w ustach. Wspaniale komponuje się z tuńczykiem. Do tego twarożek ze szczypiorkiem. Takie śniadanie daje energię na bardo długo.

SKŁADNIKI

(dla 2 osób)

  • 3 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 1/4 awokado
  • garść sałaty roszponki
  • 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1/2 łyżeczki ziaren czarnego sezamu

Twarożek:

  • 100 gram chudego twarogu
  • 1 duża łyżka jogurtu naturalnego
  • kilka łodyg szczypioru
  • sól
  • pieprz

WYKONANIE

Twarożek: do twarogu dodajemy jogurt, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.

Kromki chleba przekrajamy na pół i wkładamy do tostera. Każdy kawałek chleba smarujemy twarożkiem. Na twarożku układamy roszponkę, kawałki tuńczyka, plaster awokado, pół pomidorka. Posypujemy czarnym sezamem.

DSC_0142 (2)DSC_0114 (3)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s