Podstawowy prosty bulion

Ten bulion to wersja podstawowa – baza wyjściowa potrzebna do wykonania innych zup.

SKŁADNIKI

Bulion:

  • 1 pietruszka
  • 3 marchewki
  • 1/4 selera
  • 1 duża cebula
  • 1 duże skrzydło indyka (lub antrykot, łata wołowa, a najlepiej mieszanka mięsa wołowo – drobiowa)
  • 3-4 litry wody
  • 3 liście laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

WYKONANIE

W wodzie zagotować indyka. Następnie wyłowić szumowiny (pływające szare ścięte białko). Wszystkie składniki wraz z przyprawami wrzucić do wody. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s