Kanapki z wołowiną

DSC_0583 (3)Królowe wśród kanapek. Kanapki z kawałkiem mięsa z obiadu – z kotletem mielonym i majonezem; ze sztuką mięsa, chrzanem i ogórkiem kiszonym; z plastrami wieprzowiny i musztardą albo…absolutny hit – kanapka ze stekiem wołowym i chrzanem wasabi.

SKŁADNIKI

  • ok. 100-150 gram steku np. z tego przepisu
  • kilka kromek chleba wiejskiego na naturalnym zakwasie
  • pół awokado pokrojonego w cienkie plasterki
  • 2 garście rukoli
  • 2 czubate stołowe łyżki chrzanu białego
  • 3-4 łyżeczki wasabi
  • musztarda np. rosyjska albo francuska
  • kilka plastrów sera lazur

WYKONANIE

Dokładnie mieszamy chrzan biały z wasabi.

Kromki chleba kroimy na pół. Połowę przekrojonych kromek smarujemy wasabi z białym chrzanem (kromki na górę kanapki), połowę musztardą (doły kanapek). Na kromkach posmarowanych musztardą układamy rukolę, awokado, plastry wołowiny, opcjonalnie – kawałki sera pleśniowego. Przykrywamy kanapki kromkami posmarowanymi wasabi z białym chrzanem. Smacznego!

DSC_0572 (3) DSC_0570 (3) DSC_0575 (3) DSC_0581 (3) DSC_0584 (3) DSC_0585 (3) IMG_4755 (3) IMG_4753 (3)

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s