Domowe kiełbasy i wędliny z DobraKielbasa.pl – efekty

Te święta były wyjątkowe. Postanowiliśmy podejść bardziej ambitnie do tematu wędlin i kiełbas i przygotować je samodzielnie. W efekcie, wraz z DobraKielbasa.pl, przygotowaliśmy:

  • białą kiełbasę
  • wędzoną wiejską kiełbasę z rozmarynem
  • wędzoną kiełbasę a’la chorizo
  • wędzoną szynkę
  • wędzony baleron.

A oto efekty bardzo przyjemnej pracy:

DSC_0777 (2)

Gotowe wędliny.

DSC_0774 (2)

Najlepsza pierwsza biała kiełbasa ever.

DSC_0790 (2)

Karkówka i szynka.

DSC_0794 (2)

Wędzona karkówka.

DSC_0796 (3)

Wędzona szynka.

DSC_0749 (2)

Kiełbasa pikantna a’la chorizo.

DSC_0723 (2)

Biała świąteczna.

DSC_0747 (2)

Kiełbasa a’la chorizo.

DSC_0741 (2)

Kiełbasa wiejska z rozmarynem i czosnkiem.

DSC_0718 (2)

Biała kiełbasa. Pikantna: mocno pieprzna i czosnkowa.

Inne wielkanocne dania też się udały:

DSC_0781 (2)

DSC_0770 (2)

Faszerowane jajka. Mój numer 1 na wielkanocnym stole.

DSC_0759 (2)

„Sałatka Babci Jadzi”. Najlepsza. Ser żółty, groszek, majonez, grzybki marynowane, sól, pieprz, ostra papryka w proszku.

DSC_0756 (2)

Świąteczna szynka

DSC_0737 (2)

Świąteczna szynka korzenna. Z pomarańczą, miodem pitnym, goździkami i wieloma innymi dodatkami.

 

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s