Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 3

Wreszcie nadszedł czas wędzenia. Długo na to czekaliśmy.

Przy wędzeniu można, przy okazji, miło spędzić czas ze znajomymi:) To był debiut naszej wędzarni, ale takich okazji będzie jeszcze dużo.

DSC_0675 (3)

Wędliny przygotowane do wędzenia.

Powyżej – wędliny przygotowane do wędzenia.

Po wędzeniu odpoczywanie, a wieczorem parzenie.

DSC_0689 (2) DSC_0690 (2) DSC_0692 (2) DSC_0696 (2) DSC_0713 (3)

DSC_0705 (2)

Domowa biała kiełbasa.

DSC_0699 (2)

Kiełbasy po wędzeniu, przed parzeniem. Po lewej: a’la chorizo. Po prawej: wiejska z rozmarynem.

DSC_0709 (3)

Wędzone karkówka i szynka.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s