Grzanki z brzuszkami łososia

Brzuszki łososia to wyśmienita część tej ryby. Są tłuste ale przepyszne. Rewelacyjne same w sobie; świetne na tostach i grzankach – na twarożku, skropione sokiem z cytryny, z kaparami lub szczypiorkiem. Tak proste i tak pyszne!

SKŁADNIKI

(porcja dla 1 osoby)

  • kajzerka
  • wędzony brzuszek łososia
  • serek śmietankowy
  • posiekany szczypiorek
  • kilka kaparów
  • świeżo mielony pieprz

opcjonalnie:

  • majonez
  • sok z cytryny

WYKONANIE

Bułkę kroimy na pół i opiekamy w tosterze. Kawałki bułki smarujemy serkiem, układamy kawałki łososia, posypujemy kaparami i szczypiorkiem. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Grzanki można skropić sokiem z cytryny lub posmarować majonezem.

20131122_14044220131122_140405

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s