Smażony ser

Tym razem usmażyliśmy ser typu bałkańskiego. Z dodatkiem grzanki, świeżej bagietki lub chlebka arabskiego będzie pyszny na śniadanie. Do tego żurawina i/lub sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych i oliwy.

SKŁADNIKI

– 100 gram sera szopskiego lub typu bałkańskiego

– oliwa z oliwek

– garść rukoli

– kilka pomidorków koktajlowych

– kawałek chlebka arabskiego – przepis tutaj

– łyżka stołowa konfitury z żurawiny

WYKONANIE

Ser smażymy na patelni grillowej posmarowanej oliwą. Smażymy na rumiano z każdej strony. Podajemy z rukolą i pomidorkami pokropionymi oliwą z oliwek; żurawiną, świeżą papryczką chilli i pieczywem – bagietką, chlebkiem tureckim.

IMG_4093

SMACZNEGO

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s