Warsztaty z Kurtem Shellerem

W Akademii Przedsiębiorczości Makro byliśmy już kilka razy, jako uczestnicy warsztatów kulinarnych w ramach akcji „Być jak Kurt Scheller”.

Gotowanie w tak dużej, tak dobrze wyposażonej kuchni, z tyloma osobami, to dla mnie zupełnie nowe doświadczenie. To zupełnie coś innego niż powolne gotowanie ze znajomymi przy winie, gdzie nikt nie pilnuje ani czasu ani kolejności dań z menu.

Tu jest określony czas na przygotowanie potrawy. Każdy ma te same składniki na swoim stanowisku. Na ekranach widać jak Piotr – prawa ręka Szefa Kurta przygotowuje kolejne dania, choć raczej każdy doprawia tak jak lubi. Szef chodzi między stanowiskami i próbuje. Jeśli powie „sexy” to znaczy, że dobre.

Na każdych warsztatach z Kurtem Schellerem atmosfera jest świetna – na luzie i z dużą dawką śmiechu. Polecam każdemu. To świetny pomysł na weekend czy wieczór.

Ja mam wielką ochotę jak najczęściej gotować z Szefem Kurtem.

Dania kuchni francuskiej przyrządzone w Makro były wyborne. Nie potrafię wybrać jednego najlepszego dania i na równi stawiam:

Rozpływającego się w ustach sandacza zapiekanego pod musem z łososia, z beszamelem…

ObrazekObrazekObrazek

… oraz mus z drobiowych wątróbek

ObrazekObrazek

Przygotowaliśmy też zupę cebulową na białym winie, z grzankami z serem gruyereObrazek

Ratatouille z jajkiem w koszulce z oliwą truflową

Obrazek

Na deser był suflet czekoladowy.

Obrazek

A pies jest cudowny…

Obrazek

Obrazek

K.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s