Kanapki ze sztuką mięsa wołowego

DSC_0495 (3)Wczoraj rosół, dzisiaj kanapka. Nie byle jaka. Kanapka z mięsem wołowym, domowym ogórkiem małosolnym i musztardą. Jedna z najlepszych kanapek na świecie. Dobry chleb na zakwasie, rozpływając się w ustach wołowina z gotowania rosołu w towarzystwie chrzanu lub musztardy, do tego ogórek. Proste i pyszne. Idealne do zabrania do pracy lub na piknik.

SKŁADNIKI

(1 kanapka)

  • 2 kromki chleba
  • kilka plastrów gotowanej wołowiny z rosołu – np. antrykotu lub rostbefu
  • 1 ogórek małosolny pokrojony w plasterki. Przepis na ogórki małosolne.
  • musztarda Dijon

WYKONANIE

Kromki chleba smarujemy musztardą. Układamy plastry wołowiny i ogórki. Składamy. Smacznego!

DSC_0491 (2) DSC_0489 (3) DSC_0494 (3)

Dodaj komentarz