Kanapki ze sztuką mięsa wołowego

DSC_0495 (3)Wczoraj rosół, dzisiaj kanapka. Nie byle jaka. Kanapka z mięsem wołowym, domowym ogórkiem małosolnym i musztardą. Jedna z najlepszych kanapek na świecie. Dobry chleb na zakwasie, rozpływając się w ustach wołowina z gotowania rosołu w towarzystwie chrzanu lub musztardy, do tego ogórek. Proste i pyszne. Idealne do zabrania do pracy lub na piknik.

SKŁADNIKI

(1 kanapka)

  • 2 kromki chleba
  • kilka plastrów gotowanej wołowiny z rosołu – np. antrykotu lub rostbefu
  • 1 ogórek małosolny pokrojony w plasterki. Przepis na ogórki małosolne.
  • musztarda Dijon

WYKONANIE

Kromki chleba smarujemy musztardą. Układamy plastry wołowiny i ogórki. Składamy. Smacznego!

DSC_0491 (2) DSC_0489 (3) DSC_0494 (3)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s