To śniadanie robi się w 5 minut. Jest nie tylko błyskawiczne ale i pyszne, sycące i krzepiące. W sam raz na weekendowe śniadanie.
SKŁADNIKI
(porcja na 1 osobę)
- 3 grube plastry dużego pomidora
- 2 wiejskie jajka
- 50 ml mleka 2%
- posiekane liście bazyli
- pokruszona feta (mniej więcej tyle co łyżka stołowa)
- oliwa z oliwek
- sól
- świeżo mielony pieprz
WYKONANIE
Na niewielkiej ilości oliwy, na średnim ogniu smażymy plastry pomidorów. Przekładamy pomidory na drugą stronę. Obok wbijamy jajka rozbełtane z mlekiem. Posypujemy je świeżo mielonym pieprzem i małą ilością soli. Pod koniec smażenia jajek posypujemy je fetą. Przykrywamy na chwilę aż ser się trochę rozpuści. Całość posypujemy posiekaną bazylią i zdejmujemy na talerz. Smacznego!